web analytics
  • RSS

  • Polls

    What Cisco Cert Are You Currently Studying?

    View Results

    Loading ... Loading ...
  • Search on CiscoBibles

  • Popular Posts

  • Recent Comments

  • Archives

  • « | Main | »

    CCNP 642-832 TSHOOT Ticket 8 – Switchport VLAN 10

    By admin | February 21, 2011

    In this post  CCNP 642-832 TSHOOT TROUBLE TICKETS (TT) Questions, i have introduced the trouble tickets questions of 642-832 exam.

    And you can reading it carefully, any questions then contact me.

    Also, i have uploaded the topology.  Lab-Sim Topology.pdf

    Client 1 & 2 are getting 169.x.x.x ip addresses and can’t ping DSW1 or FTP Server but they are able to ping each other.

    Situation: in port channel configuration of ASW1 vlan 10 is not allowed. (Use L2 Diagram)
    Configuration of ASW1
    interface FastEthernet1/0/1
    switchport mode access
    switchport access vlan 1
    !
    interface FastEthernet1/0/2
    switchport mode access
    switchport access vlan 1

    On ASW1, on interfaces fa0/1, fa0/2 switchport access vlan 1

    Answer: on ASW1 change switchport access vlan 1 to switchport access vlan 10

    Ans1)ASW1
    Ans2)Vlan
    Ans3)give command: interface range fa1/0/1-/2 & switchport access vlan 10

    Situation: Clients are unable to ping DSW1, because their access ports aren’t configured for VLAN 10 on ASW1 (both ports are in the default VLAN1).

    Symptoms:-
    1- Clinets are getting 169.x.x.x Ip address.
    2- Clinet 1 can ping Client 2 and vice versa.
    3- ‘sh running-config’ command will not display ‘switchport access vlan 10′ under the interfaces fa1/0/1 and fa1/0/2 .

             

    Share and Enjoy:
    • Print
    • Digg
    • StumbleUpon
    • del.icio.us
    • Facebook
    • Yahoo! Buzz
    • Twitter
    • Google Bookmarks
    • LinkedIn
    • email
    • Live
    • MySpace

    Topics: 642-832 Exam, CCNP | 1 Comment »

    One Response to “CCNP 642-832 TSHOOT Ticket 8 – Switchport VLAN 10”

    1. kdccisco Says:
      July 19th, 2012 at 1:53 am

      all the lab sim topology links appear to be dead

    Comments

    You must be logged in to post a comment.